Kako odabrati prave fontove i boje za svoj prilagođeni logotip?

Poput boje i dekora u prostoriji, tipovi i boje vaše web stranice pomažu u stvaranju pozitivnog prvog dojma.

Upotrijebite koncepte u ovom vodiču kako biste lakše izradili dizajn svoje web-lokacije ako niste sigurni odakle započeti.

Usklađivanje s fontovima vaše marke

Korisno je oblikovati svoju web stranicu tako da odgovara konceptima i ciljevima vašeg sadržaja.

Različiti stilovi fonta mogu stvoriti različite osjećaje. Serif u tipografiji je mala crta ili crta koja je spojena s većom crtom na kraju slova ili simbola unutar obitelji fontova. Sans-serif pisma imaju jednostavnije linije i manje dodatnih poteza.

Dok mali detalji poput serifa mogu izblijedjeti ili se činiti prevelikim na zaslonima niske razlučivosti, sans-serif tipovi postali su popularniji za tekst prikazan na webu. Ipak, serifni font bi mogao biti prikladniji za vašu web stranicu. 

Serifni font definitivno je precizniji prema karakteru srednjovjekovnih rukopisa bez obzira na to pišete li post na blogu na njima. Sans serif font Popis e -pošte industrije  mogao bi prenijeti čvrstu, uglađenu atmosferu ako prodajete suvremeni namještaj ili podučavate tečajeve kodiranja.

Postavljanje određenih pitanja o vašoj demografiji i vašem sadržaju pomoći će vam da usredotočite svoje izbore pri odabiru slova. Razmotriti:

Popis e -pošte industrije

Što pokriva vaša web stran lxc vs ഡോക്കർ ica? Koji je njegov glavni cilj?

Tko će posjetiti vašu web stranicu? U kojem su desetljeću? Kakav ton ima vaš brend? Razigrano ili svečano? Moderno ili tradicionalno?

Pregledajte više od 600 Google fontova, kao i 1000 Adobe fontova u biblioteci svoje web-lokacije nakon što steknete osjećaj za ton i teksturu kako biste odabrali font koji odgovara vašem posebnom stilu. 

Kako biste lakše fokusirali svoje opcije, kartica Fontovi prema zadanim postavkama prikazuje najčešće korištene i najčešće korištene pakete fontova. Možete tražiti određeni Adobe ili Google font po imenu ako ga znate.

Pomiješajte i spojite:

Određeni se fontovi dobro slažu, poput vina i sira. Pokušajte kombinirati jednostavan sans serif font s razrađenim serifnim fontom ako ga koristite. Podebljani fontovi izgledaju dobro uz tanke, složene fontove.

Započnite pregledavanjem unaprijed postavljenih parova na kartici Mixed na ploči Fontovi. Potražite serifne i sans-serifne fontove koji idu uz ritam i ton vaše web stranice.

Manje je više u smislu tipografije. Poželjno  bt lists je ograničiti broj fontova na vašoj web stranici na dva. Vaša je web stranica čitljiva zbog dva nadopunjujuća odabira koji suptilno skreću pozornost na važne informacije.

Pokušajte eksperimentirati s različitim veličinama teksta za još veći kontrast. Promičete li potpuno novi artikl u svojoj trgovini? Koristite naslove ako možete. Je li vaš post na blogu dugačak? Upotrijebite kompaktniju veličinu fonta koji je i dalje čitljiv. Da biste održali dosljednost na cijelom web-mjestu, dajte različite grupe teksta različitih veličina.

Razvijte osobnost bojom:

Koji je glavni koncept vaše web stranice? Usklađivanje sadržaja vaše web stranice sa shemom boja može joj dati osobnost, bilo da prodajete odjeću za plažu ili prikazujete svoju portretnu fotografiju. Topli plavi i žuti tonovi mogli bi biti prikladni za odjeću za plažu, dok tradicionalna crno-bijela omogućuje da se fotografije istaknu.

Bez obzira na vaše ciljeve, postoji shema boja koja ih može prenijeti. Započnite skeniranjem svoje okoline. Ako vodite restoran, slijedite boje koje se tamo koriste. Vodite blog o prirodi? Pravo raspoloženje moglo bi se stvoriti zemljanim tonovima. 

Domaćin treninga? Boje koje su žive i jarke mogu biti inspirativnije. Ako vaša tvrtka ima logotip, razmislite o korištenju te boje za elemente poput gumba i navigacije.

Vaše su slike također fantastično mjesto za početak. Pogledajte postoje li nijanse ili tonovi koji se često ponavljaju na fotografijama koje koristite za predstavljanje svoje tvrtke. Da biste odabrali shemu boja koja ide uz vaše slike, koristite ploču Boje. Također možete učitati sliku i vaša web stranica izraditi shemu boja za vas.

Poput tipografije, poruka može biti zbrkana korištenjem previše boja. Vaša je web stranica uravnotežena i jednostavnija za navigaciju ako se pridržavate tema koje prirodno stvara vaša paleta boja. Sačuvajte boje izvan svoje palete za manje akcente, kao što su gumbi i ikone društvenih medija, ako mijenjate boje svoje teme.

Ne dopustite da vam se boje sukobe. Vaš tekst može postati nečitljiv ako je tekst žut na bijeloj pozadini, dok neki ljudi mogu osjetiti glavobolju ako je tekst crn na crvenoj pozadini. Održavanje jakog kontrasta boja na vašem web-mjestu također ga čini jednostavnim za korištenje.

Zaključak:

Iznad svega, uživajte. Vaša web stranica služi kao online proširenje vaših ideja i osobnosti. Squarespace vam pomaže u postavljanju vaših ideja na internet, ali možete dodati vlastitu osobnost, shemu boja, ton i stil. 

Sa zadovoljstvom ćete se vraćati i nadograđivati ​​stranicu dok se vaše misli nastavljaju razvijati i širiti ako vam se čini da bi stala kod kuće u vašu radnu stanicu ili ormar.

Preporučujem da angažirate profesionalnog dizajnera za izradu prilagođenog dizajna logotipa koji koristi najprikladnije fontove i boje za vaš prilagođeni logotip. Kliknite ovdje za više povezanih tema.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *