Koje su prednosti TikToka za poslovanje?

Publika TikToka premašuje milijardu aktivnih korisnika diljem svijeta. A stopa razvoja platforme je 9 puta veća od stope razvoja Facebooka ili Instagrama. Pa je li uopće čudno što je oglašavanje na TikToku toliko relevantno?

TikTok je postao uistinu vrlo popularna platforma za kreatore, agencije, mala, srednja i velika poduzeća. Razlog nije samo velika publika, već i činjenica da se reklamna kampanja može postaviti i pokrenuti samostalno, čak i bez puno iskustva. A danas ćemo vam detaljno reći kako pokrenuti oglašavanje na TikTok-u.

Važna informacija! U vrijeme pisanja ovog članka, TikTok ograničava mogućnost oglašavanja ukrajinskim korisnicima zbog vojnih operacija i nestabilne situacije. Vidjet ćete odgovarajuću obavijest na svom računu za oglašavanje, kao iu fazi postavljanja proračuna kampanje. Trenutačno nije moguće pokrenuti oglašavanje u Ukrajini. Ali ovo je privremena mjera. I nadamo se da će se to popraviti u skoroj budućnosti.

Sada shvatimo kako postaviti oglašavanje na TikTok.

TikTok – što je to?

TikTok je aplikacija koja povezuje milijune korisnika diljem svijeta. Platforma pruža jedinstvenu priliku za stvaranje videozapisa i njihovo dijeljenje s velikom publikom. Postoje tri načina za prikaz sadržaja:

  • Preporuke. Kada korisnici prvi put pokrenu aplikaciju, od njih se traži da naznače svoje interese. A na temelju njih, algoritam zatim stvara personalizirani video feed. Ali u verziji za stolno računalo personalizacija nije omogućena, a popularni i trendovski videozapisi uključeni su u preporuke.
  • Pretplate. Ovaj feed sadrži nove videozapise s kanala na koje je korisnik pretplaćen.
  • Stream. Ovo je live streaming feed gdje korisnici mogu gledati što se događa uživo i komunicirati u stvarnom vremenu s drugim ljudima.

TikTok je u početku bio ograničen na videozapise od 15 sekundi, no s vremenom je platforma povećala duljinu sadržaja. A sada korisnici mogu uploadati videozapise do 5 minuta. To je proširilo kreativne mogućnosti i omogućilo eksperimentiranje s formatima.

Glavne značajke TikToka

TikTok je aplikacija za izradu i gledanje kratkih videa na različite teme. Danas TikTok ima više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno. A njihov ukupan broj premašuje 1,6 milijardi ljudi. U SAD-u, primjerice, to je najveća i najpopularnija aplikacija s publikom od više od 113 milijuna aktivnih korisnika.

S poslovne točke gledišta, TikTok otvara jednostavno ogromne mogućnosti za prenošenje vaših poruka širokoj publici i učinkovito prezentiranje potrebnih informacija. Ali pogledajmo pobliže ovo pitanje!

Oglašavanje na TikToku u Ukrajini, kao i u ostatku svijeta, daje tvrtkama niz prednosti:

  1. Velika pokrivenost. TikTok vam omogućuje postizanje široke pokrivenosti publike putem algoritma preporuke koji odabire videozapise na temelju interesa i preferencija korisnika. Dakle, video može ući u feed ne samo vaših pretplatnika, već i milijuna drugih korisnika.
  2. Nizak ulazni prag. Da biste izradili video na TikTok-u, ne trebate imati profesionalnu opremu niti vještine uređivanja. Na svom pametnom telefonu možete snimati videozapise koristeći ugrađene filtere, efekte, glazbu i naljepnice. Također možete koristiti gotove predloške i video ideje koje nudi sama aplikacija.
  3. Visoka uključenost. TikTok potiče aktivnu interakciju korisnika sa sadržajem. Možete primati lajkove, komentare, dijeljenja, pretplate i preglede od svoje publike. Također možete sudjelovati u raznim izazovima, duetima i suradnjama s drugim korisnicima ili blogerima.
  4. Veliki potencijal za viralnost sadržaja. TikTok vam omogućuje stvaranje originalnog i kreativnog sadržaja koji može postati viralan i proširiti se internetom. Koristite popularne pjesme, hashtagove, memeove i formate kako biste privukli pozornost na svoju marku ili proizvod.

A ciljanje na TikToku omogućit će vam Kupite SMS uslugu da dodatno povećate svoj doseg i prikazujete reklamne materijale upravo onim korisnicima koji spadaju u parametre vaše ciljane publike.

Kupite SMS uslugu

Koje se poslovne niše najučinkovitije promoviraju na TikToku?

Postoji nekoliko kategorija proizvoda koje se jako dobro promoviraju na TikToku i privlače posebnu pozornost publike:

  1. Razne vrste proizvoda za mlade . To uključuje dodatke, odjeću, kozmetiku, gadgete itd. Za ovu nišu važno je stvoriti kreativan i atraktivan sadržaj koji će odgovarati interesima i potrebama TikTok mlade publike.
  2. Mobilne aplikacije . To mogu ഇൻ്റർനെറ്റ് വേഗത അളക്കുന്നത് എങ്ങനെ അത് മാറ്റാം8 തെളിയിക്കപ്പെട്ട രീതികൾ biti igre, usluge, obrazovne ili zabavne online platforme. U ovom slučaju važno je pokazati prednosti i funkcionalnost aplikacije, kao i motivirati korisnike da je preuzmu i isprobaju. Osim toga, morate postaviti ciljanje i optimizirati rezultate reklamne kampanje kako bi ciljano TikTok oglašavanje postalo učinkovitije.
  3. Javne ustanove i ostalo. Kafići i rbesplatna bw lists Googleovaestorani, dostavne službe i proizvođači hrane dobro se promoviraju na TikToku. Video format je odličan za demonstraciju hrane i jela. Pozornost publike možete privući promocijama, popustima i novim proizvodima. A fino podešavanje oglašavanja na TikToku omogućit će vam da još učinkovitije promovirate svoju ciljanu publiku.

TikTok također dosta dobro promovira obrazovne sadržaje. Ali relativno rijetko postaje viralan sam od sebe. Stoga je važno znati kako pokrenuti TikTok oglase kako biste dobili dovoljno dosega, pregleda, potencijalnih kupaca i kupaca.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *