O čemu se radi u studiji?

Promocija u svakoj niši zahtijeva da čelnik tvrtke jasno razumije trenutne trendove, karakteristike ponašanja potrošača i vidi kako konkurenti rade i na što se fokusiraju. Poduzetnici bi trebali prihvatiti da se suvremeni korisnik uvelike mijenja, a sukladno tome mijenja se i njegovo ponašanje na internetu. Ako poduzetnik planira osigurati profitabilan rast svog poslovanja, jednostavno se mora upoznati s glavnim trendovima u online oglašavanju u niši u kojoj djeluje.

Naša tvrtka pokrenula je niz studija vertikalnih tržišta u pojedinim segmentima kako bi pomogla našim partnerima da se snađu u svijetu e-trgovine koji se brzo mijenja. Pregledom rezultata takvog istraživanja možete procijeniti potencijal rasta u određenom segmentu tržišta i prilagoditi svoju strategiju oglašavanja. Ove su informacije važne pri donošenju odluka o ulaganju resursa u razvoj internetskog poslovanja.

Pročitajte također:

  1. Dinamika u niši madraca za 2023
  2. Dinamika u niši online ljekarni u 2023

Tržište kućnog namještaja jedan je od uspješnih segmenata Internet marketinga

Moderno tržište namještaja aktivno se razvija na globalnoj razini. Predviđeno je da će ostvariti prihod od766,2 milijarde američkih dolara. Na temelju složene godišnje stope rasta (CAGR) od 2024. do 2028., očekuje se da će tržište namještaja rasti po stopi5,02% godišnje.

Kako bi ostali konkurentni u ovom segmentu, poduzetnici moraju znati kako pronaći svoje klijente. Ovo je posebno važno kada se razvija marketinška strategija za online promociju.

Podaci koje smo spremni podijeliti s vama vrijedne su informacije o trendovima u potražnji potrošača, preferencijama kupaca i konkurenciji u industriji kućnog namještaja u Ukrajini.

Predmet tromjesečne studije koju je pokrenuo Elit-Web bili su trendovi u upitima za pretraživanje i oglašavanju u Ukrajini u niši “Home Furniture”.

Glavne metrike koje su korištene u radu su:

  • pojavljivanja – oglasi prikazani na temelju upita u Google pretraživanju;
  • korisnički upiti za pretraživanje na pi Kupite SMS uslugu tanje pona Googleu;
  • broj klikova na oglase prikazane na temelju Google upita;
  • dubina oglasa. Ovo je omjer pojavljivanja i pretraživanja oglasa.

Htjeli smo usporediti učinak u dva ili tri vremenska razdoblja (npr. Q4 u 2023., 2022. i 2021.).

Učinkovitost oglašavanja na različitim uređajima

Kupite SMS uslugu

Vrlo je indikativna činjenica da je za razdoblje od 01.10.2023. do 31.12.2023., u odnosu na prethodnu godinu, ukupan broj upita za pretraživanje namještaja porastao za 38%. To potvrđuje sve veći interes za ovaj segment tržišta. Rastuća potražnja potrošača može biti povezana s različitim čimbenicima, ali općenito, za proizvođače to je važan pokazatelj pozitivne tržišne dinamike.

Istodobno, stručnjaci bilježe porast zah Wat moat in goede Checkout hawwe? tjeva s mobilnih telefona za 41% i porast njihovog broja s računala za 28%. Odnosno, tvrtke moraju razviti ne samo mobilne verzije svojih web stranica, već i one za stolna računala.

 

Analiza broja upita u niši kućnog namještaja na mobilnim uređajima pokazuje da korisnici sve više koriste gadgete za pronalaženje potrebnih informacija. Broj pretraga porastao je za 34%, a 84% svih pretraga dolazi s mobilnih uređaja.

 

Broj pojavljivanja porastaetr ca cell numbers aživao je za 44%, dok je 87% svih pojavljivanja oglasa ostvareno na mobilnim uređajima.

 

Broj klikova porastao je za 41%, a 87% ukupnog broja dolazi s mobilnih uređaja.

 

Povećanje dubine oglašavanja u odnosu na prošlu godinu iznosilo je 4%.

 

Predstavljeni slajdovi pokazuju raskorak između broja zahtjeva, klikova i impresija na pametnim telefonima i računalima.

Sezonskost u niši kućnog namještaja

Posebno područje istraživanja bila je sezonalnost u niši kućnog namještaja. Takve informacije omogućuju oglašivačima optimizaciju troškova oglašavanja. Na primjer, tijekom razdoblja velike potražnje (vrhunci sezone), možete povećati proračun kako biste poboljšali vidljivost oglasa i privukli više kupaca. U isto vrijeme, tijekom razdoblja niske potražnje, možete malo smanjiti svoj proračun kako biste izbjegli nepotrebne troškove.

Usporedili smo dinamiku glavnih pokazatelja za 2021., 2022. i 2023. godinu. Može se primijetiti takav trend da se razina pokazatelja oglašavanja za 2023. postupno približava prijeratnim podacima za 2021., ponavljajući sezonske fluktuacije. To se ne može reći za 2022., budući da je tržište u Ukrajini bilo ozbiljno pogođeno početkom vojnih operacija punog opsega na teritoriju naše zemlje.

Dinamiku zahtjeva i pojavljivanja po mjesecima možete vidjeti na ovom slajdu.

 

Broj klikova i dubina oglašavanja prikazani su na slajdu.

 

Primijetili smo mjesečne sezonske uzorke u upitima i cijeni po kliku. Točnije, tijekom posljednje 4 godine, CPC-ovi su varirali između 0,07 USD i 0,08 USD, dosegnuvši vrhunac u lipnju. Pretraga kategorija bila je konstantno najveća u studenom.

 

Naše istraživanje vam također omogućuje da vidite pokazatelje za sljedećih 8 tjedana i odredite vrhunske i minimalne dane u prošloj godini. Podsjećamo vas da ovo NIJE prognoza za ovo razdoblje, već podaci koji vam omogućuju uvid u relevantnost trendova. Korisno za razumijevanje koliko dana traje sezonski maksimum.

Kupite SMS uslugu

Koje su prednosti TikToka za poslovanje?

Publika TikToka premašuje milijardu aktivnih korisnika diljem svijeta. A stopa razvoja platforme je 9 puta veća od stope razvoja Facebooka ili Instagrama. […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *