Kako bi posjetiteljima olakšali korištenje stranice

Povezivanje je važan element SEO-a. Zadržava posjetitelje na stranici, poboljšava rangiranje u pretraživanju i utječe na konverzije. Ali pod jednim uvjetom: učinjeno je ispravno. Stoga vam danas kažemo što je međusobno povezivanje i kako ga sastaviti, demonstriramo radne dijagrame i podijelimo popis važnih savjeta.

Što je povezivanje

, webmasteri na njezinim stranicama postavljaju poveznice. Zgodno je kada možete kliknuti vezu da biste se vratili, otvorili željeni odjeljak, pogledali slične kategorije ili otišli iz članka “Kako odabrati pozadinu” u katalog proizvoda. Tehnologija postavljanja takvih poveznica na web stranicu naziva se međusobno povezivanje. Na taj način korisnik će moći duže ostati na web resursu i vidjeti više proizvoda ili sadržaja. Logično je da će vam to pomoći da brže donesete odluku o naručivanju (ako se radi o online trgovini) ili označavanju stranice (ako je informativne).

 

Povezivanje stranica može biti unutarnje i vanjsko. Obje vrste ne samo da poboljšavaju upotrebljivost, već imaju i pozitivan učinak na indeksiranje. Algoritmi pretraživanja uzimaju u obzir broj i težinu poveznica na web mjesto kada formiraju rangiranje u rezultatima pretraživanja. Što je postava ispravnije strukturirana, to ste bliži TOP-5.

Što je vanjsko povezivanje

Vanjsko povezivanje je postavljanje poveznica koje vode do našeg resursa na stranicama trećih strana. Jednostavno rečeno, ovo je reklama. Obično vanjsko povezivanje izgleda ovako:

  • odabrano je mjesto za objavljivanje sadržaja. Bolje je odabrati renomirano mjesto koje svakodnevno posjećuje velik broj korisnika koji su vaša ciljana publika;
  • napisan je članak ili recenzija, gdje se poveznica na web mjesto organski uklapa;
  • sadržaj je objavljen.

Važno je biti oprezan pri odabiru Baza podataka e -pošte za funkciju posla donorskog mjesta. Postavljanje poveznica na stranice sumnjive kvalitete ne samo da neće donijeti očekivani učinak, već može lako dovesti do zabrane algoritama pretraživanja.

Što je interno povezivanje

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Ovo je naziv za tehnologiju postavljanja poveznica unutar jedne stranice. Svi URL-ovi su usko povezani, privlačeći posjetitelja zajedno s njima. U članku će biti riječi o internom povezivanju.

Zašto postoji poveznica na stranici?

Ispravno implementirano povezivanje na web stranici obavlja nekoliko važnih zadataka odjednom:

  • Poboljšava upotrebljivost za posjetitelje . Interne poveznice pomažu vam da lako dođete do drugih povezanih stranica i brzo ഒരു ഉള്ളടക്ക പ്ലാൻ സൃഷ്ടിക്കുന്നു pronađete relevantne informacije.
  • Ubrzava indeksiranje i rangiranje stranica . Interno povezivanje stranica web-mjesta doslovno “vodi” tražilice kroz strukturu, ukazuje na relevantnost stranica i pomaže u prenošenju njihove težine.
  • Distribuira težinu stranice unutar stranice . Stranice koje imaju više internih poveznica smatraju se značajnijima i dobivaju veću težinu od tražilica.

Osim toga, interno povezivanje stranica zadržava posjetitelje na web mjestu i pomaže organizirati sadržaj u jedinstvenu logičku strukturu, stvarajući veze između tematskih odjeljaka.

Vrste povezivanja stranica

U svijetu SEO-a postoje mnoge vrste povezivanja, a glavni zadatak optimizatora je sposobnost njihovog pravilnog kombiniranja. Pogledajmo glavne vrste postavljanja veza.

Automatski i ručni

Veze možete dodati ručno ili autoualnog ca cell numbers oglamatski. Potonja je opcija tražena među velikim internetskim trgovinama i izdavačima članaka jer vam omogućuje uštedu vremena. Automatsko povezivanje se izvodi pomoću posebnih dodataka. Na primjer, možete uzeti WordPress Related Posts i postaviti potrebne parametre, nakon čega će usluga odabrati najsličnije objave i ponuditi ih korisniku ispod glavnog sadržaja.

 

Evo primjera kako će to izgledati na stranici:

 

Nedostatak automatskog povezivanja je niska točnost. Robot za pretraživanje nije u stanju u potpunosti razumjeti semantičko opterećenje stranice. Stoga rad dodataka mora biti isprepleten s ručnim povezivanjem. Webmaster će učiniti ono što algoritam ne može – postaviti poveznice na pravo mjesto.

 

Zaposlenik također može pogriješiti. Stoga ručno povezivanje ima svoje nedostatke: ljudski faktor i rizik od prekomjerne neželjene pošte.

Sadržaj i end-to-end

Linkovi na sadržaj su oni koji su uključeni u tekst. Imaju format preporuka: “Više detalja na poveznici…”, “Više saznajte ovdje”. Infosite često prilagođavaju pojedinačne blokove na dnu ili unutar glavnog sadržaja za interno povezivanje sadržaja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *