Revizija prethodnih i tekućih reklamnih kampanja

Speak Up je međunarodna mreža škola koje podučavaju engleski jezik. Tvrtka ima više od 100 škola u 11 zemalja. Posebna značajka Speak Up-a je njegova jedinstvena metodologija Blended Learning, koja studentima omogućuje stjecanje znanja izmjenjujući samostalno online učenje i lekcije s učiteljem. Ništa manje jedinstven je poslovni model škole koji je tijekom 20 godina omogućio pokretanje projekta u Ukrajini, Poljskoj, SAD-u, Saudijskoj Arabiji, Tajlandu, Vijetnamu, Maroku i drugim zemljama svijeta.

 

Ljude koji žele poboljšati svoj engleski Speak Up privlači:

  • korištenje inovativnih tehnologija u procesu učenja;
  • online pristup obrazovnim materijalima bilo kada i bilo gdje;
  • mogućnost interakcije s kvalificiranim učiteljima engleskog jezika;
  • prilagođavanje tempa nastave i odabir razine ovisno o potrebama polaznika;
  • mogućnost početka nastave u prikladno vrijeme.

U trenutku kontaktiranja naše tvrtke, u Ukrajini je radilo 15 Speak Up škola.

Cilj je povećati broj potencijalnih kupaca i optimizirati reklamne kampanje.

Naša strategija

Cilj našeg klijenta bio je privući korisnike na web stranicu i odredišnu stranicu koja je sadržavala informacije o trenutnim promocijama tvrtke. Odlučili smo usmjeriti glavni proračun na pokretanje pretraživačkih i DSA kampanja. Ovu vrstu oglašavanja ljudi doživljavaju kao korisnu informaciju kao odgovor na njihov zahtjev, pa su te promotivne metode obično učinkovitije.

Kako bismo postigli ovaj cilj, naši stručnjaci su izradili sljedeći plan rada:

  • onemogućavanje neučinkovitog oglašavanja;
  • prikupljanje relevantnih upita za pokretanje i optimiziranje pretraživačkih i dinamičkih kampanja;
  • testiranje nove publike kako bi se proširila;
  • testiranje medijskih kampanja i Performance Max.

Različiti alati za promociju oglašavanja omogućuju povećanje broja potencijalnih kupaca i konverzija na web stranici.

Napredak u radu

 

Stručnjaci su započeli svoj rad na projektu proučavanjem trenutnog stanja tematske niše i aktivnosti konkurenata. Jedan od glavnih zadataka bio je analizirati statistiku i karakteristike primljenih dojmova. Cilj takvog rada je optimizirati ključne riječi u smislu konverzija, pozicija u rezultatima pretraživanja i cijene po kliku u pretraživačkim kampanjama.

Na temelju dobivenih podataka odlučili smiti Baza podataka e -pošte za funkciju posla stabo isključiti neučinkovito oglašavanje i proračun preusmjeriti na plaćenu promociju. Ovo je trebalo smanjiti cijenu po kliku i općenito optimizirati troškove.

Rad na optimizaciji kampanje

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

Odlučili smo djelovati paralelno u dva smjera: testirati novu publiku i proširiti je te optimizirati upite za pretraživanje.

U radu s ciljanom publikom zanimalo nas je ponašanje korisnika prilikom kontaktiranja Performance Max tvrtki, u tu smo svrhu koristili testiranje. A učinak medijskih kampanja proširen je povezivanjem prilagođene publike.

Posebno područje rada bila je optimiz Wat moat in goede Checkout hawwe? acija upita za pretraživanje. Predmet naše pažnje bili su opći, komercijalni, GEO, informativni i drugi tipovi zahtjeva. Pratili smo konverziju za svaku grupu ključnih riječi i dodavali nerelevantne na popis negativnih ključnih riječi.

Ispitivanje novih strategija na licu mjesta

Još jedan cilj nam je bio smanjiti cijenu po kliku, pa smo kontrolirali rad kampanja u regijama i prilagođavali proračun za različite skupine.

Jedno od obećavajućih područja bile su medijske kampanje i Performance Max. Kako bismo povećali učinak, testirali smo nove bannere i prilagodili ključeve.

Stručni komentar

 

U našem radu odlučili smo som sm clean emai jere fokusirati na pokretanje i optimizaciju pretraživačkih kampanja i kampanja s dinamičnim pretraživačkim oglasima. To nam je omogućilo da iskoristimo moć Googlea da analiziramo stranicu, odaberemo ključne riječi relevantne za ponudu klijenta i automatski generiramo oglašavanje.

Također smo redovito pratili proračun za promociju u različitim regijama, mijenjali vrijeme prikazivanja oglasa i prilagođavali druge postavke kako bismo optimizirali reklamnu kampanju. Primijetili smo da kampanje za maksimalnu izvedbu i videokampanje generiraju najviše potpomognutih konverzija, pa očekujemo da ćemo generirati nove potencijalne klijente nakon završetka projekta.

Rezultat našeg rada je smanjenje cijene po kliku i povećanje broja prijava za web mjesto i landing stranicu.

Vladislav Zacharevich, voditelj PPC-a

Rezultati

Glavni rezultat našeg rada je smanjenje cijene po kliku za 1,8 puta. Istodobno se povećala učinkovitost oglašavanja jer se broj mjesečnih konverzija povećao za 2,4 puta.

 

Smanjena cijena po kliku

O profesionalnosti našeg tima svjedoči smanjenje cijene klika za 1,8 puta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *